Hasznos Linkek

 

 

 

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa7
mod_vvisit_counterTegnap14
mod_vvisit_counterA héten7
mod_vvisit_counterElőző héten96
mod_vvisit_counterA hónapban362
mod_vvisit_counterAz előző hónapban411
mod_vvisit_counterÖsszesen1064360
Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

KUTYAOLTÁS

FacebookIWIW megosztásGoogle könyvjelzőTwitter

H I R D E T É S        K U T Y A O L T Á S

 

Az állatorvos értesíti a lakosságot, hogy 2017. április 07. (péntek) 800-1100-ig eb-oltás lesz a Polgármesteri Hivatal udvarán.

A 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet „a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól” szóló jogszabály 3.§ valamint 4.§ alapján:

„Az eb tartó köteles nem a Polgármesteri Hivatalban, hanem magán állatorvosnak bejelenteni ha az ebe

a.)    a három hónapos kort elérte,

b.)    elhullott vagy elkóborolt, vagy

c.)    új tulajdonoshoz került.”

 

A változást az új tartási helyen az állat-egészségügyi felügyeletét ellátó magán állatorvos felé az új tulajdonosnak is be kell jelentenie. A bejelentésnek tartalmaznia kell a veszettség elleni legutóbbi immunizálás helyszínét, időpontját és az immunizálási végző állatorvos kamarai bélyegzőjének számát és nevét is. A bejelentés történhet az oltási könyv bemutatásával is.

állattartó köteles:

a.)    minden három hónaposnál idősebb ebet-a tudományos-kutatási és laboratóriumi vizsgálati célból zártan tartott állatok kivételével-veszettség ellen saját költségén magán állatorvossal beoltani az alábbiak szerint:

aa.) a három hónapos kort elért ebeket 30 napon belül,

ab.) az első oltást követően 6 hónapon belül,

ac.) ezt követően évenként;

 

Az állattartó köteles

b.)    az oltási könyvet megőrízni, hatóság felszólítására bemutatni, illetve tulajdon átruházás esetén az új tulajdonosnak átadni.

Felhívjuk az eb tartók figyelmét, hogy az Eb(ek) Oltási Bizonyítványát mindenki feltétlen hozza magával. Az elveszett eb oltási bizonyítványok 500 Ft ellenében pótolhatók!

 

Az oltási díj, mely tartalmazza a féregtelenítés díját is ebenként egységesen: 3.500.- Ft

 

CHIPPEL ELLÁTOTT EBEKET LEHET OLTANI!

 

Aki a szervezett oltáson a meghatározott időpontban nem oltatja be ebeit, ezt követően az eb oltását pótolhatja a magán állatorvossal előre egyeztetett időpontban, csak az eb tartó lakásán, az állattartási helyén lehetséges, ahol az összevezetett oltási díján felül a kiszállási díjat is meg kell fizetni, melynek plusz költsége ebenként: 500.- Ft. Az ebek oltását legkésőbb 2017.10.31-ei határidőre kell elvégeztetni, teljesíteni az eb tartónak.

 

Minden ebbel kapcsolatos változást pl.:eb születést, tulajdonos változást, elhullást és az elveszett ebeket nem a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában, hanem az állatorvosnak kell bejelenteni.

 

Azok az eb tartók, akik oltási kötelezettségüknek nem tesznek eleget a jogszabályoknak megfelelően, szabálysértést követnek el és pénzbírsággal sújthatók.

 

 

Tiszadorogma, 2017. március 22.

 

                                                                                  dr. Kaáli Sándor s.k.

                                                                                     magánállatorvos

                                                                       Tel.:06-49/338-396, 06-30/495-25-08