Hasznos Linkek

 

 

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa12
mod_vvisit_counterTegnap13
mod_vvisit_counterA héten91
mod_vvisit_counterElőző héten95
mod_vvisit_counterA hónapban12
mod_vvisit_counterAz előző hónapban407
mod_vvisit_counterÖsszesen1086405
Ma 2023. október 01., vasárnap, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.

Felhívás a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások részére

FacebookIWIW megosztásGoogle könyvjelzőTwitter

Felhívás a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások részére

 

Magyarország Kormánya a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatában egyetértett azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek. Tehát a támogatás kifizetése nem pénzben történik, hanem természetben, továbbá a támogatás összege nem fedezi a szállítási és darabolási költségeket.


A támogatás igénylése érdekében háztartásonként egy darab igénybejelentő nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet legkésőbb 2018. október 15. napjáig lehet benyújtani akként, hogy ezen napig a Polgármesteri Hivatalba megérkezzen. A határidő jogvesztő! Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.

Az igénybejelentést a Tiszadorogma község közigazgatási területén élő, az adott háztartásban bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy nyújthatja be.


Háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő. 


Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatásban (12.000.- Ft jóváírása a számlában) részesült lakossági fogyasztó vagy fogyasztói közösség, illetve a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 39/2018. (III. 12.) Korm. rendelet szerinti, a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő árkompenzáció jóváírásban részesült, távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó.


A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.


Az igénybejelentés feltétele a bejelentő részéről annak tudomásulvétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogosult ellenőrizni, hogy a bejelentő háztartása korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben.


Az igénybejelentés formanyomtatványa és az ahhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató a papír alapon a Hivatal Arany János út 21. szám alatti ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben átvehető.  


A kitöltött „Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatban foglalt háztartások részére” elnevezésű formanyomtatványt személyesen vagy postai úton a 3466, Tiszadorogma, Arany János út 21. számra címezve (Községi Önkormányzat) lehet benyújtani a fenti jogvesztő határidőig (2018. október 15).


Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök 07:30 órától 16.00 óráig; szerda 07:30 órától 17:00 óráig és pénteken 07:30 órától 12:30 óráig.