Hasznos Linkek

 

 

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa5
mod_vvisit_counterTegnap13
mod_vvisit_counterA héten18
mod_vvisit_counterElőző héten95
mod_vvisit_counterA hónapban250
mod_vvisit_counterAz előző hónapban394
mod_vvisit_counterÖsszesen1088712
Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Kedves Látogató!

FacebookIWIW megosztásGoogle könyvjelzőTwitter

Nagy örömünkre szolgál, hogy Tiszadorogma új weboldalán köszönthetjük.
Az internet napjainkban már nem csak egy informatikai fogalom és eszköz, hanem az információközvetítés leggyorsabb és egyik legolcsóbb csatornája. Az önkormányzatok internetes megjelenése, ezen belül az információszolgáltatási kényszer az önkormányzatoknál is egyre fokozottabban jelentkezik. Ezzel egy időben soha nem látott lehetőségeket teremt az önkormányzat és az állampolgárok közötti kapcsolatban, valamint a közigazgatásban felgyülemlett óriási információtömeg hasznosítása terén.


Szintén jelentős előny a polgármesteri hivatal terheltségének csökkentése: egy jól megtervezett és karbantartott önkormányzati honlap melynek segítségével jelentősen csökkenthető az ügyintézők információszolgáltatási terhelése azáltal, hogy a hivatalba már egy felkészült és tájékozott ügyfél érkezik. Az elektronikus ügyintézés jelentős mértékben tehermentesíti az állampolgárt az ügyintézéssel és adminisztrációval való terhek alól, csökkentve egyúttal a hivatal adminisztrációs kötelezettségeit is.


Az elkészített honlapon megjelenített/megjelenítendő információk mennyisége között is nagyok az eltérések egy város és egy község között. Ami sajnos ebben az esetben nem azért van, mert egy kisebb településen nem lenne igény az információkra. Mindez nem az informatikai eszközök gyenge ellátottsága, hanem a koncepció, a szakértelem hiánya, esetleg a források szűkössége miatt van.
Az önkormányzatok által megjelenítendő tartalmak felépítése hasonlóságot mutat, hiszen minden település honlapján – függetlenül attól, hogy város-e vagy község – javasolt és kötelező megjeleníteni az önkormányzattal kapcsolatos információkat, fogadó órákat, rendeleteket, pályázatokat, vagy éppen a polgármester, a jegyző, vagy a képviselőtestülettel kapcsolatos információkat.


Az internet, mint a tájékoztatás egyik rendkívül gyors és hatékony eszköze, a közszféra által támasztott tájékoztatási igényt minden más kommunikációs eszköznél gyorsabban és költséghatékonyabban elégíti ki. A legfontosabb az információszabadság, a közérdekű információk nyilvánosságához fűződő, közvetlenül gyakorolható állampolgári jog, ami azt jelenti, hogy mindenkinek alapvető joga közvetlenül megismerni a végrehajtó hatalom birtokában lévő információkat. Mind inkább fontosabbá válik az elektronikus szolgáltatások iránti állampolgári igény. A hivatal és az ügyfelek kapcsolattartása, az elektronikus ügyintézés, az önkormányzat működésének átláthatóbbá tétele, valamint a polgármesteri hivatal munkájának hatékonyabb megszervezésében elengedhetetlen szerepe van az önkormányzatok online megjelenésének, a honlapoknak. Az önkormányzati honlap egy olyan eszköz, amelyet feltétlenül be kell építeni a szervezet működésébe, és fel kell ismerni, hogy mind használói, mind „tulajdonosai” számára végtelen lehetőségeket képes nyújtani.