Hasznos Linkek

 

 

 

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa12
mod_vvisit_counterTegnap13
mod_vvisit_counterA héten12
mod_vvisit_counterElőző héten92
mod_vvisit_counterA hónapban12
mod_vvisit_counterAz előző hónapban407
mod_vvisit_counterÖsszesen1086405
Ma 2023. október 02., hétfő, Petra napja van. Holnap Helga napja lesz.

Polgári védelem közleménye

FacebookIWIW megosztásGoogle könyvjelzőTwitter

 

Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett a viharos szél az országba. Nem sokkal éjfél előtt citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megye szinte teljes területére. A riasztást az tette szükségessé, hogy ebben a térségben az előrejelzések havazást prognosztizáltak, ami a viharos szélben problémákat okozhat. A széllökések fákat dönthetnek ki, az erős széllel párosuló havazás pedig hóátfúváshoz vezet, amely a közlekedésben okozhat komolyabb fennakadásokat.

Az ilyenkor szükséges előkészületeket a megyei védelmi bizottságok megtették, de szerencsére az időjárás nem okozott olyan károkat, amelyek miatt mentésre lett volna szükség. 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg Karcsán vannak áramellátási gondok, ahol 560 ember érintett. 

Megyénkben a védelmi igazgatás részletesen tájékoztatja a helyi médiát a történtekről és a helyreállítás érdekében tett intézkedésekről.

Bár a meteorológiai szolgálat a korábbi narancs figyelmeztető előrejelzését hajnalban egy fokozattal visszaminősítette, továbbra is fontos az elővigyázatosság, hiszen a mai napon még erős szél és helyenként akár havazás is lehet.

A havazás következtében síkossá, csúszóssá válhatnak az útfelületek, ami növeli balesetek kockázatát. A közútkezelők folyamatosan tisztítják az érintett útszakaszokat, de minden közlekedő legyen tekintettel a megváltozott útviszonyokra és ennek megfelelően vegyen részt a közúti közlekedésben. Amennyiben a hatóságok azt kérik, ne induljanak útnak! Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

A szél és a havazás együttese hófúvásokhoz vezethet, ennek következményeként hóakadályok keletkezhetnek az utakon, és a vasúti közlekedésben is fennakadások lehetnek. Az elakadt járművek torlódásokat, fennakadásokat okozhatnak. Aki útnak indul, a téli időjárási viszonyoknak megfelelően készítse fel gépjárművét és tankoljon a szokottnál több üzemanyagot.

Aki teheti ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. Közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.